Saturday, August 2, 2014

Cheap Real Techniques Brushes by Samantha Chapman : Selling at LOWER PRICE

Assalamualaikum and Hello everyone!

wow, it has been more than one month i haven't write a blog, really really busy with a new job and being a wife. I wanted to write about my vacation in Krabi but I cannot find a good time to spent to write about it. Myb next time. This entry I'm going to promote Real Techniques brushes to those who wanted to buy this brush but lazy enough to buy online or  thru iherb website previously, and some asking me if I can buy for them on behalf, as buying thru website can be difficult for people who dont have credit card or VISA debit card whatsoever.
P/s: use my code KTK919 to get USD10 discount at iherb website. 

I am selling:
1. Special Edition Samanta Chapman Picks Real Techniques Brushes at RM120.
(Normal market price selling at RM150 - RM170)

2. Stippling Brush Real Techniques at RM55
(Normal market price selling at RM60-RM80. I saw this brush at Shins store selling at RM78 )


At the moment, I have 4 sets of Special Edition and 1 Stippling brush in stock.
Next month, I'm going to order some more brushes from Real Techniques (Travel Essesntial Set, Core Collection Set and Eye Starter Set) selling at RM80. Normal market price sell at RM100-RM120. Shins store was around RM138 - RM148.




P/s: shipping cost at RM6 Semenanjung Malaysia and RM8 to Sabah/Sarawak. 

For more details whatsapp me at 017-2074381 or email me at wanie_amylynnlee@yahoo.com . Find me on facebook and Instagram : Shazwani Nasa 

Wednesday, June 25, 2014

Bride To Be, I'm A Wife : Review Henna, Inai by Pyqa Henna

Assalamualaikum w.b.t.

Ini entry ke 3 untuk hari ni, huhu, penat jariku menulis. Btw, aku nak kongsikan inai atau henna yang dihasilkan oleh Piqa Henna or korang boleh search kat IG : PYQAPYHENNA . Actually 2 bulan sebelum majlis masa aku tgk survey2 vendor inai, aku ada jumpa satu ni yang charge RM150 termasuk transportation ke rumah aku. Charge RM150 ni untuk aku seorang, dia akan pakaikan henna jari tangan dan kaki. Masa tengah2 survey, then bff aku sorang ni, nana pau ada suggest aku pada kawan dia Piqa, so dia suruh aku follow instagram kalau nak tgk design. Then bila aku dpt contact dia, Alhamdulillah dia charge aku RM75 untuk jari tangan dan kaki dan charge tersebut termasuk trasnportation ke rumah aku (RM25). 

Alhamdlulilah just for fun2 aku sponsor family2 member dan kawan2 yang nak buat henna jugak, so total charge untuk aku dan semua orang yang buat inai dalam RM155 tak silap aku. Seriously sangat berbaloi dan tak menyesal. Happy sangat2 dan family2 yang buat inai pon happy2 jugak dapat sponsor buat inai. hehe. Btw, TQ to nana pau yang reccommend inai dan tq to Piqa Henna yang datang kerumah buat inai sampai pukul 1am. 


sila abaikan muka aku yang comot. 
my bff yanti muneera  




  




Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Piqa Henna, boleh la contact Piqa:

Instagram : pyqapyhenna 
hp no : 019-6125383

TQ for reading!

Bride To Be, I'm a Wife : Review Make Up Nikah, Sanding dan Tandang by Kak Anis, Sentuhan Alfa

Assalamualaikum w.b.t.

Reminder: gambar2 yang akan aku share ni memang lansung tak difilter atau di edit. Gambar diambil dengan hp samsung note ku yang dah retak skrinnya, so gambar bertandang baju kaler peach tu jadi kabur2 sikit sbb skrin depan dan retak, so self face camera sedikit terganggu. Harap maaf.

Make up aku dihasilkan oleh Kak Anis by Sentuhan Alfa. aku decide ambil make up dan pelamin, baju asing2 sebab aku nak budget. Alhamdulillah aku jumpa Kak Anis dalam FB dan aku tengok hasil2 make up yang dihasilkan olehnya boleh tahan cantik. Ada range make up yang aku survey sampai RM700 per event, ada yang rata2 range RM350- RM450. Ada yang berbeza harga untuk make up nikah dan sanding. Alhamdulilah jumpa kak Anis, dia charge aku RM250 per event. Disebabkan aku ambil 3 event sekali gus, so dpt diskaun RM50, Total RM700 untuk 3 event, nikah sanding dan tandang.

Pada mulanya make up, bila tengok hasil, memang tebal, dengan bulu mata palsu yang berat, aku nampak separuh penglihatan je, haha. 1st time pakai bulu mata palsu, terasa artis betul. Mula memang risau gak kalau orang gelak sbb tgk make up tebal sgt, tapi bila aku tgk hasilnya, make up tu memang tahan sampai ke petang. Punya lah berpeluh sakan dgn photoshoot outoor lagi, memanjat2 bukit especially kat nilai kena panjat bukit, lepas bersanding photoshoot kat Tasik Permaisuri lagi, berpeluh2 sakan, tapi muka aku LANSUNG TAK PELUH. pelik. Abg pun ckp muka aku tak peluh dan make up tak cair. Tebal memang tebal make up tu, tapi okey la sampai petang masih lagi nampak okey. Tak tahu la apa rupa aku dalam gambar wedding nanti bila album dah siap. Takut jugak muka mcm opera cina. :p

So, ini hasilnya. 1st make up nikah. Kak Anis senang je jumpa rumah aku, kawan aku siap sesat pegi cari Kak Anis kot dia sesat dalam kem. yelah, dah duduk dalam kem tentera kan.. Make up nikah aku tgk hasilnya dalam gambar nampak simple, tp actaually boleh tahan tebal. Nice la, nampak sweet dalam gambar. Suka sgt. :)





Make up Sanding, tengok hasil seriously tebal! takut jugak aku kalau nampak mcm opera cina. Tapi bila tgk dalam gambar, okey jugak. not bad. Nampak seri pengantin. :p Kawan2 aku pon ramai yang puji nampak cantik. Ada kawan brunei yang tag kat FB pon bila tag gambar nampak cantik. Alhamdulillah. Okey la. cantik sgt. Tahan sampai ke patang masa photoshoot outdoor di Tasik Permaisuri. 





Yang ni make up bertandang, masa hari ke 3 majlis muka aku dah start break out, satu sebab penat tak cuci bersih2 muka masa majlis hari pertama dan kedua, kedua sbb stress, 3 majlis berturut memang penat sgt nak handle. Tp kak Anis memang pandai make up kan and cover kesan2 breakouts. Make up bertandang abg puji cantik. Ntah apa bezanya, aku tgk mcm sama je. Cuma bulu mata palsu tu agak panjang semacam. Seksa jugak penglihatan aku. haha. Tapi oeky la, cantik and nice jugak. :)





Gambar dari FB Kak Anis, Sentuhan Alfa (before and after):


Overall, dengan charge yang hanya RM250 per event, RM700 utk make up ketiga-tiga majlis, Sangat berpuas hati. Happy sgt2. Thank u Kak Anis. Kalau korang nak booking dgn Kak Anis, boleh contact dia terus:

Hp no : 017-2887009 (Kak Anis)

TQ For reading!

Bride To Be, I'm a Wife : Review Pelamin Rumah by D'azzuieena Bridal

Assalamualaikum w.b.t.

Remember my last post regarding vendor Shayana Creation yang berapa aku tak suka yang dari Klang yang ambil duit deposit aku then 2 bulan sebelum majlis awal2 dah ckp dgn aku "tempahan pelamin rumah dibatalkan dan deposit tak dipulangakn?' dan bila aku pissed off bila dia suka2 nak batalkan booking, then dia kata akan hubungi aku 2 munggu sebelum majlis untuk confirm sama ada aku nak teruskan untuk ambil pelamin dengannya atau tidak, guess what, dia tak muncul2 lansung, dia takda msg or call whatever untuk confirm dgn aku, hilang mcm tu saja. To me, thats okey kau boleh ambil setakat rm200 deposit tu, aku tak redha dan takkan halalkan duit tu, dan semoga Allah saja membalas perbuatan orang yang mcm tu. 

Btw, Alhamdulillah, D'azzuieena Bridal penyelamat aku. Setelah booking pelamin dewan dan 2 pasang baju dan aksesories dgn D'azzueena Bridal, aku decide untuk ambil pelamin rumah dgn D'azzuieena jugak dengan hanya tambah RM400 sahaja. Kiranya pelamin rumah aku harga RM400, SANGAT BERBALOI. dari Shayana Creation yang kedekut nak mampus, berkira malah pelamin takda lah cantik mana pon harga kemain nak demand mahal. (sorry kalau ada yang rasa bahasa aku kurang berbahasa, aku mintak maaf, sbb aku memang direct ckp tak suka kalau aku betul2 tak suka). 

The point is, aku nak share pelamin rumah aku yang dihasilkan oleh kak ina, D'azzuieena Bridal yang sangattt sweet dan baik orangnya, mama aku pon ckp seriously tak menyesal ambil D'azzuieena dan memang berbaloi ambil pelamin rumah dengannya dari yang Shayana Klang tuh. Seriously cantik. 










Wait for my next entry soon, I'll be sharing my pelamin dewan by D'azzuieena Bridal. Now tak dapat sbb takda gambar dlm hp, tunggu gambar dari camera adik dan jugak official photographer. Thank u again D'azzuieena Bridal and the team yang bekerja dengan dedikasi dan baik sangat. Ramai yang betanya tentang pakej yang sy dapat dri D'azzuieena Bridal, ramai yang tak percaya pakej saya ambil murah, berpatutan dan sangai berbaloi. Adik sy tahun depan insha Allah akan ambil dengan D'azzuieena Bridal jugak. definitely! Tq kak Ina, Kak Maya, Ain and all the team memebr. Love you all soo much!!
Untuk keterangan lebih lanjut, korang boleh call atau whatsapp terus butik atau kak ina. Of course korang kena booking date utk ke butik, sbb customer diorang memang sangat ramai. Nanti tak terlayan kalau walk in (mcm kami, 1st time dtg walk in tak dilayan sgt sbb ramai sgt, tp kami okey je dpt try banyak baju, hehe)

MORE INFO:
FB : www.facebook.com/butikperkahwinaandazzuieena
FB : www.facebook.com/dazzuieena.bridal (2)
Alamat :  3-2 Blok C, Platinum Walk, Danau Kota, Setapak, KL.
Hp no : 016-6426108 (butik), 017-2071238 (kak ina)
         

I'm a Wife : Alhamdulillah. TQ pada semua yang terlibat.

Assalamualaikum w.b.t.

Alhamdulillah. Aku kini bergelar isteri pada Mohd Khairul Nizam bin Suliaman. Sudah 3 minggu kami berkahwin, dan rasa lega sangat segala urusan majlis berjalan dengan baik walaupun ada yang kurang lebih. Aku ingin mengucapkan terima kasih pada semua yang terlibat dalam menjayakan majlis resepsi dan nikah, pada ahli keluarga dan saudara mara yang membantu, serta tetamu yang hadir, TQ so much kerana sudi datang ke majlis.

1. mama & ayah: sponsor catering dan goodies
2. azmi: prepare slideshow dan video nikah dan resepsi
3. ahli keluarga : membantu packing goodies, transportation, preparation
4. kawan2 mama dan ayah : menjadi penyambut tetamu dan membantu persiapan
5. maknyah : sponsor goodies untuk keluarga pengantin lelaki
6. ex-boss husband : sponsor penginapan honeymoon :p
7. huda dan mahira : menjadi pengapit bersanding dan bertandang
8. Finger Touch Photographer : Official wedding pfotographer kami untuk 3 majlis berturut
9. D'azzuieena Bridal : menyediakan pelamin rumah dan dewan yang cantik serta baju dan aksesories
10. Piqa Henna : menghasilkan inai yang cantik 
11. Kak Anis Sentuhan Alfa : menghasikan make up untuk 3 majlis berturut
12.  Ameera my bff serta aunty ruby jiran rumah depan yang sponsor kek untuk malam berinai
13. Nana my bff yang menghasilkan cupcakes untuk meja candy buffet
14. Laksamana Tujuh Baraqah Catering yang menjadi vendor catering untuk majlis resepsi
15. Menu majlis nikah dan malam berinai disediakan catering kenalan mama (tak igt nama)

TQ semua yang terlibat secara lansung dan tak lansung, yang tak tersenarai, minta maaf banyak2 kalau ada kekurangan di mana2. Terima kasih pada tetamu serta rakan2 yang hadir, yang mendoakan kebahangiaan saya, semoga jodoh ini kekal dunia akhirat, syukur Alhamdulillah, kini aku bergelar isteri dan akan memulakan kehidupan berumah tangga dan banyak yang perlu aku belajar, Insha Allah,