Friday, March 16, 2018

aku lost

blog berhabuk.
kenapa aku disini?
aku pun tak tahu, mungkin tiada siapa yang baca blog ni dah .
cuma aku rasa mahu tulis disini,
mungkin ini tempat aku 'menyorok'..

aku sebenarnya lost.
aku takut 
aku trauma
aku disakiti
hati aku hancur
aku lemah
aku wanita lemah
aku penggagal
aku penggive up
aku bukan ibu yang kuat
aku belum bersedia
aku sayang anak aku
aku tidak mahu give up anakku
dua nyawa yang keluar dari rahim ku
dua nyawa yang perlu aku lindungi
tangan aku dh tak kuat
badan aku dah lemah
ujian ini berat
kadang aku keliru
aku dah istikharah
aku tak jumpa jawapan
aku dah buat segalanya yang termampu
kadang rasa too much
kadang rasa belum cukup effort
kadang rasa cepatnya give up
kadang rasa aku kene move on

aku lost..



Saturday, March 3, 2018

Bismillahirahmanirahim

Tiada yang kekal di dalam dunia ini.
semuanya hanya pinjaman Allah kepadaku.
Rezeki, Jodoh, Kesihatan, Ajal Maut semuanya ditanganNya.
Aku berserah kepadaNya

Another Test is coming for me and He wants me to remember Him, always.
Ya Allah, ini ujianMu kepada ku, akan aku harungi setiap yang berlaku dengan Sabar dan Solat,
SABAR dan SOLAT
itu saja yang perlu aku jaga buat masa ini..
aku telah buat yang termampu,
7 Mac ini adalah penentuan segalaNya
harap aku jumpa jawapan yang aku cari.


Saturday, February 18, 2017

Youtube Channel

Hello guys.
I just started Youtube Channel

Check Out, Like and Subscribe.

Saturday, August 2, 2014

Cheap Real Techniques Brushes by Samantha Chapman : Selling at LOWER PRICE

Assalamualaikum and Hello everyone!

wow, it has been more than one month i haven't write a blog, really really busy with a new job and being a wife. I wanted to write about my vacation in Krabi but I cannot find a good time to spent to write about it. Myb next time. This entry I'm going to promote Real Techniques brushes to those who wanted to buy this brush but lazy enough to buy online or  thru iherb website previously, and some asking me if I can buy for them on behalf, as buying thru website can be difficult for people who dont have credit card or VISA debit card whatsoever.
P/s: use my code KTK919 to get USD10 discount at iherb website. 

I am selling:
1. Special Edition Samanta Chapman Picks Real Techniques Brushes at RM120.
(Normal market price selling at RM150 - RM170)

2. Stippling Brush Real Techniques at RM55
(Normal market price selling at RM60-RM80. I saw this brush at Shins store selling at RM78 )


At the moment, I have 4 sets of Special Edition and 1 Stippling brush in stock.
Next month, I'm going to order some more brushes from Real Techniques (Travel Essesntial Set, Core Collection Set and Eye Starter Set) selling at RM80. Normal market price sell at RM100-RM120. Shins store was around RM138 - RM148.




P/s: shipping cost at RM6 Semenanjung Malaysia and RM8 to Sabah/Sarawak. 

For more details whatsapp me at 017-2074381 or email me at wanie_amylynnlee@yahoo.com . Find me on facebook and Instagram : Shazwani Nasa 

Wednesday, June 25, 2014

Bride To Be, I'm A Wife : Review Henna, Inai by Pyqa Henna

Assalamualaikum w.b.t.

Ini entry ke 3 untuk hari ni, huhu, penat jariku menulis. Btw, aku nak kongsikan inai atau henna yang dihasilkan oleh Piqa Henna or korang boleh search kat IG : PYQAPYHENNA . Actually 2 bulan sebelum majlis masa aku tgk survey2 vendor inai, aku ada jumpa satu ni yang charge RM150 termasuk transportation ke rumah aku. Charge RM150 ni untuk aku seorang, dia akan pakaikan henna jari tangan dan kaki. Masa tengah2 survey, then bff aku sorang ni, nana pau ada suggest aku pada kawan dia Piqa, so dia suruh aku follow instagram kalau nak tgk design. Then bila aku dpt contact dia, Alhamdulillah dia charge aku RM75 untuk jari tangan dan kaki dan charge tersebut termasuk trasnportation ke rumah aku (RM25). 

Alhamdlulilah just for fun2 aku sponsor family2 member dan kawan2 yang nak buat henna jugak, so total charge untuk aku dan semua orang yang buat inai dalam RM155 tak silap aku. Seriously sangat berbaloi dan tak menyesal. Happy sangat2 dan family2 yang buat inai pon happy2 jugak dapat sponsor buat inai. hehe. Btw, TQ to nana pau yang reccommend inai dan tq to Piqa Henna yang datang kerumah buat inai sampai pukul 1am. 


sila abaikan muka aku yang comot. 
my bff yanti muneera  




  




Untuk mengetahui lebih lanjut tentang Piqa Henna, boleh la contact Piqa:

Instagram : pyqapyhenna 
hp no : 019-6125383

TQ for reading!