Thursday, June 11, 2009

tulisan untuk pertama.. dan mengantuk lagi..

adoi, da lame ak buat blog ni, tapi tak penah nak tuis ape2.
haha, skang ak bleh tulis ape ak suke.
takde sape nak marah.

hurm, nak tuis ape ek.
skang da jam 11.57pm, thursday, 11 june 09.
besok pepagi da kene bangun nak pgi kursus bi under jaksa..
haih.. bru je balik dari cameron kol 8pm tdi, da kne pack balik utk esok..
penat dowh..
cuti sem ni ak lansung tak rehat..
dgn permanis lgi, dgn sanggar kerja jaksa, pastu homestay program lgi..
pasni da abis kursus bi kne kursus kepimpinan utk fasi minggu 3m orientasi nti.
kursus nun jaoh kat terengganu besut plak..
takley ke wat dekat2 sket.
ak ni asik packing bag je keje.
bahu ni da nak patah asik menangkut bag je..
hurm, tapi takpe la..
banyak gak bende yang aku buat cuti sem ni, bnyk gak la ilmu n pengalaman yg ak dapat..
dapat ramai kawan, link and connection lagi.
kan seronok tu.
baru la ada campus life sket.
ni da la duk kampus luar, kat hospital lak tu,
kurang exposed ngn kampus life,'skng ni bru ak terasa life campus ak tu..
alhamdulillah. setakat ni walaupun busy gie dgn kursus lah, ape lah,
tapi everythings goes vevy well..
tak sangka jgk, since ak pindah masuk kolej ni, since ak join jaksa ni,
bnyk bende yg dah berubah dalam hidup ak..
ak rase puas hati setakat ni dgn ape yg ak dapt..
well, tp bnyk lgi bende nak kene belajar..
ak penah jatuh dulu..
ak taknak jatuh lagi..
cukup la pengalaman dulu mengajar ak..
ak takot gak kalau tugas dalam jaksa ni ak tak bleh nak pikul.
tp ak percaya, ak boleh buat pnye.
plus, ak ade community yg lain, ahli yg lain so sepatutnya sama2 bekerja keras.
bkn ak sorang je k.
so dont worry wanie. you are not alone.
many people support me.
like what mummy said..
dont afraid to to accept 'No' from people.
peolple may like to jude you because they are just jealosy.
the more judegement you get from people, the more you will learn and experience.
peolple who keep judging others is the one who not learn anything. but you get judgement, you earn something.
dont afraid to try, to move, to starts.
because the chance/opportunity is always comes once.
the second chance is only for the failure/loser/idiot.
so dont be any one of it.
haha.
what a crap am i talking abaout..
so, dah ngantuk ni..
got to go..
good night sweet dreams wanie..

No comments: