Friday, September 25, 2009

Kuala Terengganu Malam-Malam di Gem Resort

at first, aku memang taknak lansung ikot family pegi terengganu.
sebab jauh sgt.. pastu balik kolej sabtu, then i've only got 1 day to prepared for the next day.
monday tu ak dah start posting paeds balik.
dgn mid sem exam paeds lagi.
ak lansung tak sentuh buku sepanjang cuti raya ni.

well, talking about raya festival,
to me it wasn't great enough compared with ramadhan fasting month..
raya kali ni, simple je.
1st day of raya pon biasa je.
tahun ni ak tak pegi sembahyang raya.
tp tahun ni aku rasa tahun yang banyak kali juga aku pegi solat tarawikh..
tak tahu kenapa,
tapi ramadhan kali ini yang paling bermakna buat aku..
tapi syawal biasa je..
tiada yang menarik..

balik kg opah pon, opah takde, omet pon tak balik kg.
so boring. mase kat kg, rase tak sabar je nak balik kl.

aku cuba nak menghargai dan menghayati syawal kali ini.
tapi tak dapat. sedara mara yg balik kg, balik kejap je.
mmg tak best la tahun ni.sayu betul..

pastu terengganu ni,
datang sini plan nak bercuti dengan family cikmah dan cikla.
tp tgk la skng. bertekak pasal benda kecil.
so, percutian ke kuala terengganu dah menjadi titik permulaan bergaduh sesama keluarga.
aku malas nak campur tangan.
tu pasal la aku taknak pegi terengganu ni.
dgn perjalanan jauh, pastu nak bergaduh-gaduh,
aku sakit telinga, sakit mata, dan sakit hati jugak.

btw, walaupon dalam beberapa minggu ni adalah minggu yang tak berapa nak best bagiku,
tp aku rasa gembira jugak, dapat beraya bersama family,
ada yang lansung tak balik raya,
nak exam, raya pon tak meriah sbb pikir nak exam.

aku skng ni tak sabar je nak balik ktdi.
nak kemas bilik.

paeds
get ready for paeds mid sem exam,
posting wad paeds 2.
assignment paeds belambak gila.
assessment of baby.


jaksa.
nak prepare proposal untuk hari siswi lagi.
settlekan nsg student yang nak join sukem

(masa aku tgh taip ni, tetiba ada serangga kumbang lekat kat tanga aku,
terjerit aku! haha! )

sambung..
pastu pasal cafe ni, ngek la cafe baru ni.
janji nak buka ari khamis mase cuti ni.
kesian dak year 3 yg nak exam isnin ni,
diowng makan apa la agaknye.
ni skng tak bukak lagi,
abis aku kali ni, bdk2 tu mesti da mengamuk.
jaksa jugak yang kene..
huhu, seriously aku dah mula takut dgn kerja yg aku buat skng ni.
makin lama, kerja jaksa makin complicated..

k la.
mengantok.
besok nak balik kl.
nak tdo..

daa~

No comments: