Saturday, October 24, 2009

aku suka. aku tak suka. aku punya suka ar.

AKU SUKA:

1. laut kaler biru, sunset.

2. makan ikan keli masak sambal. hari2 makan. kalo satu hari tak makan, rasa jiwa ini kosong.

3. nescafe. hari2 kene minum nescafe panas, nescafe ice ke, neslo ice pon sedap gile.

4. cakap sorang2 depan cermin. memang tiap2 hari buat. aku akan rasa lebih tenang lepas tu. takpe. aku tak gila. doktor cakap, adalah baik cakap sorang2. salah satu terapi psychology and reduce mental stress. huuhu..

5. lari. dulu aku suka masuk lari jogathon, marathon, walkathon, segala thon aku dah masuk dan selalu dapat top ten! hahaha! aku suka lari!

6. aku suka jalan laju2 gak. dalam wad dah biasa jalan lelaju kot.ahahaha.

7. aku suka jadi nurse. aku taknak jadi tutor ajar student nurse. taknak! nak jadi nurse jugak sampai aku tua. tak peduli kalau penat dgn shift. tak kisah ar gaji tak banyak.

8. bace novel sophie kinsella. sume novel dia yg shopaholic tu aku dah baca. mmg best ar. cite dia buat aku gelak sorang2 dan nangis sorang2.....

9. subject o&g. aku suka peadiatric jugak, tapi tak suka nicu. oh, psy.. best jgak kot.. best dapat dengar org cita masalah. then baru fikir bukan aku sorang je ada masalah, ada org lagi bnyk masalah, then baru aku sedar yg aku ni kuat jugak hadapi masalah. org lain sampai dpt major depression disorder.. kesian.. so aku patut bersyukur aku masih boleh tahan..

10. aku suka tgk perempuan cantik. cantik semulajadi la. tapi yg seksi tu, sori naik lori ar. aku tak suka. cantik tu cantik wajahnya, cantik akhlaknya. ada satu rasa nak jadi mcm dia. rasa dia jdi idola aku....


AKU TAK SUKA:

1. perokok (busuk punye olang!!!). mulut busuk! gigi busuk! gigi kuning!

2. orang membebel cakap benda tak penting. shut up and get lost!

3. tengok cite yg ramai org tengok. cite indon intan ntah pape! sampai episod 100 lbih! benci aku cite tu, melambangkan lemah sgt pompuan tu. asik ditimpa malang dalam hidup. menyampah aku. cite nur kasih mmg ar best sbb islamic, tp kalo dah smpi cancel event sbb cite tu, bek takyah. nasib baik aku tak pernah tgk cite tu. ntah pape ar.

4. budak yg blaja tinggi2 tapi berlagak pandai, memang ar die pandai, tapi jangan ar belagak sangat cam ko terer sume benda, mengada btol.

5. ada lelaki yang aku tak kenal dok 'buzz'2 aku kat ym. menyibuk betul! aku dah delate pon msih dok buzz. gi berambus ar! aku lempang karang! nak je aku sepak kepala lutut ko!

7. bila ada org kat facebook upload profile picture muka sendiri tapi ckp diri tu hodoh la, sememeh la. tolong ar jgn buat cmtu. konon bajet cun, tp rendah diri ar konon. da posing2maut, tunjukkan muka yang cantik, pastu ckp 'aku sememeh' 'muka bangon dri tido'. poyo gle. hipokrit.

8. aku tak suka jgk pompuan duk upload muka diri sndri posing yg sama. kalo dah sampai 100 keping posisi yang sama, wat muke emo la, mke comel la, takyah la, ko memang da cantik, nak upload pic banyak camtu nak watpe. nak wat setem ke.

9. manusia yg kejar pangkat, sibok nak pegang banyak position tapi tak buat keje. ntah apa la yg ko buat sangat. tahu mengarah orang je. tunjuk la contoh yang baik siket kat orang bawah. hape la.

10. aku jenis cepat marah. tapi cepat peramah. so, kalo aku jenis cepat marah, jangan ar buat aku marah. nak tegur aku, tegur dengan cara yang elok ar wei. ni nak kutuk-kutuk aku, dalam ati aku ni, nak je aku lempang kau sekuat hati aku sampai terabur gigi ko!

1 comment:

^inas^ said...

dear wanie,

hehhe. tergelak sy bace entri ni.

list yg menarik :-)

nescafe? sy hanya minum kalau nak berjaga malam utk study. klu hari2 biasa, no way. ;-p

anyway, nice blog. good nite!