Friday, November 5, 2010

benda bodoh yang pernah aku buat masa kecik-kecik

Gunting eyelash
Dulu bulu mata aku sangat panjang dan aku tak suka. Aku pegi potong sampai kontot. Mak aku mengamok bila Nampak aku potong eyelash aku. Dia cakap, bulu mata tak tumbuh macam rambot. Pastu aku nangis, mane aku tahu.. aku ingat bulu mata akan tumbuh.. huhu. Tapi skng bulu mata aku dah panjang balik, tapi tak panjang la, mcm normal je. Tapi, kalau la aku tak potong eyelash aku dulu, mesti lagi panjang skang ni.. huhuhu.. sedih nye. ;”(
Lari sampai langgar tiang
Masa tu time nak raya, aku dapat beli bunga api, punya lah gembira, aku show off kat kawan-kawan aku yg aku dapat beli bunga api sambil berlari-lari pastu terkanggar tiang. Koyak kepala aku. Akubalik rumah, nyorok dalam bilik takot bapak aku marah. Pastu aku tengok darah dah berlumuran sampai ke lantai, aku takot, dan menangis pelan-pelan pastu makin kuat. Bapak aku masuk bilik, terkejot berok dia, lantas dia bawak aku pegi klinik. Mak aku kat umah uwan dapat tahu, dia memangis macam la aku ni dah mati. Huhu. Pastu doctor kat klinik tu jahit kepala aku. Aku rasa kan, aku ada short term memory loss skng ni ni sebab accident tu la kot. Isk3. ;”(

saya jual payung. satu pound. murah. tapi payung ni dah hilang. kena curik masa kat London =(.

1 comment:

Huda Joe said...

adoi la hai.. kelakaw tol entry niyh.. ahahaha.. sakit pewot golak. huhu...