Tuesday, December 28, 2010

regain strength

tadi aku tulis dua entry pastu aku save as draft pulak.. sebab tadi aku tulis penuh dengan emotional. mulai sekarang aku kena kawal emotional aku ni. tu adalah salah satu azam tahun baru aku sebab aku memang easily piss off.

hari ini aku tak boleh lupa kot apa yang berlaku. aku pergi klinik warga sebab telinga aku sakit. doktor diagnosed otitis externa. doktor pon prescribed eardrops antibiotk dgn dexa, postant dgn cloxacillin capsules.

pastu aku denga gatal mulutnya bagitahu doktor yang aku ada buat platelet function test bulan 5 lepas pastu dah tak follow up dengan hemato sebab nak exam dan rasa malas dah nak ambil tahu since PFT 1st yang aku buat borderline je. aku ingat 2nd takda pape, so tak follow up.

aku mintak doktor tengokkan result aku.

aku dah tak sanggup kot nak tulis apa yang berlaku seterusnya....
tadi pon dah meroyang mencengeng melalak macam la aku dah nak mati hari ni.

hanya Allah je la yang tahu apa sebenarnya sakit aku dan aku harap apa yang doktor bagitahu tak betul.

hanya Allah je la yang tahu apa yang aku rasa sekarang ini..

ya Allah aku pernah berdoa aku lebih rela merasa kesakitan dari melihat ahli keluarga aku sakit. aku rela pergi dulu daripada aku kehilangan ahli keluarga aku.

ya Allah kenapa aku minta benda bukan-bukan macam tu kalau aku tahu aku tak sekuat itu lagi.

tapi mungkin ada hikmahnya segala yang berlaku hari ini.. tapi lepas aku cerita kat housemates aku for second opinion, aku rasa lega sikit. nasib baik la aku ada mereka yang pandai-pandai belaka ni. sebab aku yang tak berapa pandai ni memang dah risau dan sedih betul.

aku taknak mengaku aku ada sakit apa-apa lagi..tapi aku akan ikut nasihat kak jeha pergi klinik untuk follow up. mcm best sebab aku dapat belajar banyak benda apa yang berlaku dari tubuh badan aku sendiri tapi at the same time aku masih lagi dalam denial stage.

tapi insyaallah takda pape kot.. kalau betul pun aku di diagnosed itu, aku akan belajar sesuatu yang baru iaitu "be strong".

No comments: