Wednesday, January 12, 2011

atasi masalah rambut gugur dengan anti-hairloss SebaMed :p


pernah tak aku mention body part aku yang paling berharga adalah rambut aku?
owh, tak pernah kot. baru nak bagitahu la ni.
of course la diri aku adalah perkara paling berharga buat diri aku.
tak kisahla, kaki aku buruk ke, gigi aku senget ke, jari aku panjang ke, mata aku sepet sebelah ke, telinga aku tak symmetry ke, bla bla ba dan banyak lagi la imperfection kat diri aku ni, aku tetap sayang diri aku dan bersyukur apa yang dikurniakan.

dan apa yang paling paling paling berharga pada aku adalah rambut aku. tapi lately rambut aku mengalami gatal walaupon dah shampoo, aku rasa aku nak masuk stage simptom rambot gugur atau alopecia la.. alopecia kan inherited.

so aku disyorkan oleh idola aku (mak aku) yang mengesyorkan shampoo Sebamed anti-hair loss. aku kenal product ni dari doktor la yang mengesyorkan aku untuk pakai produk shampoo ni. doktor mak aku bagi free je shampoo untuk aku try. hehe. nanti aku nak suro mak aku mintak lagi shampoo ni lagi kat doktor panel dia. :p

1st time aku pakai, pergh memang best ar. aku sebelum ni pakai shampoo Loreal dengan conditioner. produk yang agak mahal, dan memang lepas pakai shampoo tu memang rambut rasa bersinar dan ringan la. tapi aku rasa pasni nak stop la, nak pakai sebamed. Loreal tu mahal jugak la. dah pakai bertahun shampoo tu. beli shampoo dengan conditioner dalam RM50. dan skang nak tuka produk ke sebamed.

Sebamed anti-hair loss ni bagus sebab ada Ginko Biloba. Ginko Biloba ni bagus sebab dia boleh increase blood circulation to the scalp. masa aku letak je shampoo ni kat scalp aku, ada rasa macam berangin. macam mint. rasa sejuk je. aku rasa macam nak tido je masa massage scalp aku. best gila. pas cuci tu, tak payah pakai conditioner dah, rambut terus jadi cam lembut.

aku shampoo rambut seminggu 3 kali. dan bila aku pakai shampoo ni, hari 2 dan 3 tak cuci rambut, rambut aku still lembut, ringan, shining, rasa macam pakai rambut palsu pon ada.

aku memang suka jenis lepas rambut kalau kat rumah, sebab aku suka mengibas-ngibas rambut aku macam ala-ala supermodel tu. haha. dan bila pakai shampoo ni, lagi la aku suka mengerbangkan rambot aku.

sesiapa yang ada problem dengan hair-loss, rambut gatal, aku highly recommmend korang pakai produk ni.
sebamed ada banyak type produk utk shampoo, ada yang daily use, anti-hair loss, anti-kelimumur, etc.etc.

tapi, shampoo ni agak mahal jugak la. 200ml Rm39.
tapi,
mamang tak nyesal la pakai shampoo ni. memang berbaloi la.

:)

No comments: