Thursday, January 13, 2011

life to be up to date

ada dua benda currently yang aku tengah membusykan diri ini.
1. recruit participant utk Kembara Seri Perpatih III
2. recruit team member utk team bola jaring

KSP III
batch aku, aku sorang je la yang join. yang lain tak join sebab dah tempah tiket. lagi pon ni sem terakhir, so diorng nak balik kampung nak angkut barang sikit2 time cuti ni. nanti dah habis blaja, payah la pulak kan nak angkut sume balik kampung. ok la. takpe la. reasonable. aku tak kisah pon join KSP sorang2 actly. aku memang dah biasa kalo buat benda sorang-sorang. tu memang kegemaran aku. kalo aku dihantar ke pulau yang tak berpenghuni seorang diri pon, aku boleh hidup. huhu. anyway, skng baru ada 6 participant termasuk aku. aku "ditugaskan" (ecewah, mcm permanis lgi je.;p) utk recruit seramai yang mungkin wakil dri ktdi. supposed sbgai tanggungjawab, aku kena jgk open pada dak2 medik. tak silap aku tahun lepas ada 2 org dak mdik join, tp diorng kat ktsn, so apiz yg uruskan. ala, diorng busy kot. nak join progrm 6 hari bgi mereka cam 6 tahun kot. ahaha. takpe r. 6 org ni dah kira ok la ni, at least ada wakil dri ktdi..

Bola Jaring.
actually aku nak just main suka suki je. so jumaat ni training. ahad ni dah lawan. program anjuran jaksa. rugi la aku tak join. dah bayar jaksa RM100, dah la program sebelum ni buat time aku tengah cuti, banyak dah terlepas. membazir duit aku je bayar for nothing. so at least sem ni aku gi dinner dan join bola jaring. takda la rasa rugi sgt.

skang dah recruit 21 orng. 5 org year 4, 4 org year 3, 7 org year 2, dan 5 org year 1. gila babeng ramai kan! tapi takpa, harap2 la besok tak hujan, pas training boleh select sape yang betul2 nak main. NAK MAIN UNTUK MENANG OK! saya dan kak eva telah melantik diri kami sendiri sebagai coach! hahaha! boleh ar camni? 2 org coach? coach ni kena la berani. berani sahut cabaran dari pasukan (kak eva) dan berani cari pasal (aku la tu). sebab main bola jaring ni memang tak boleh ar nak bersahabat-bersahat ni. ntah pape kan. perlawanan persahabatan. kalo ko nak bersahabat, gi la join rakit ke, rakan muda ke, gi jogging ke, joget pocho-pocho ke, ni nak main bola jaring game yang agak ganas tu. sape la yang reka "perlawanan persahabatan tu". tak sesuai lansung.

game is game. either you win or loose. kalau kalah, aku bengang, marah dan kecewa. kalau menang aku gembira, suka dan puas hati. so aku nak main, sebab nak menang. nak menang jugak! aku tak peduli! nak menanggg!! huwaaa!! bagi laa aku menanggg!!! x(

masa aku zaman skolah, aku pernah pegang position centre (C). sebab banyak lari. dan aku tak perlu risau nak shoot. aku tak pandai shot. pernah la jadi shooter, tapi main macam ayam-ayam je la. bukan yang lawan antara skola ke apa.. dulu aku sekolah perempuan, so aku tak yah risau ar nak main ganas-ganas, sebab takda laki nak tengok. takyah ar ko nak control2 ayu kann.. dulu bila skola aku lawan dengan skola campur, budak skola aku memang suka cari pasal dengan diorang. diorang memang gedik main cam ayam control ayu. main sebab ko nak tunjuk bagus depan budak laki korang. bajet korang nak tunjuk hebat la sebab skola korang ada budak laki yang cam pondan cheers untuk korangg kann.. hhaha.

cousin aku dulu cheerleader kat skola dia. dia pon skola pompuan, tapi kitorang skola berbeza. cheerleader needs attitude. dan attitude ke-kerek-kan tu jangan cakap ar, WAJIB ada!!!! aku rasa aku dengan kawan-kawan aku dan sepupu aku telah memalui proses ke-kerek-kan yang sempurna! aku suka skola pompuan. puas hati ar masuk skola pompuan. kalo join bola jaring tu, team kita sangat kuat la. sanggup gak ponteng kelas, pastu cakap kita ada training utk rumah sukan. haha. pastu dah abis main, pergi lepak melantak mekdi kat titiwangsa tu. memang nakal gila kitorang dulu. rindunya zaman dahulu. aku memang boleh tahan nakal. tapi skang aku dah baik laa... Insyaallah. :p

satu je aku nak capai selagi aku masih hidup.

Memories.
kenangan dengan kawan-kawan dan dengan team aku(semua batch turun padang jadi satu team tau!)
kenangan dengan kawan-kawan dengan UKM bangi especially Permanis untuk program KSP. dah final year, ntah lepas ni dapat lagi tak berjumpa dengan diorang. =(

hanya kenangan je la yang dapat aku jadikan penyembuh luka dalam hati ini.
cewah.


No comments: