Wednesday, May 11, 2011

20 wanita disimbah asid oleh lelaki gila di area KL (tips apa nak buat kalau kita kena simbah asid)

"Attention!Currently, in KL areas like Brickfields, Jln Bukit Bintang, Jln Pudu, Bangsar, there r 2 Indian men on a motorbike, likely to be crazy throw acid unto pretty girls. So far 20 ladies already splashed with acid. Beware and inform all yr female frens or loved Attention to all females! If you're a guy, be aware to and let your girl friends know about this too.Beware of "acid man"."

people are getting insane because their life sucks. 
makin ramai pulak yang sakit mental skang ni. 
ok wanie! cepat jadi mental health nurse. 
banyak orang sakit otak kat luar sana memerlukan rawatan kau!!!!! 
hahaha

ok, sesiapa yang terbaca thread ini, saya sebagai bakal jururawat terlatih  (pergh!)
ingin menyahut peluang semua wanita diluar sana, agar berhati-hati jika terjumpa lelaki gila.
lelaki gila. gila dan gila. lelaki semua gila? 
oh, tak semua lelaki gila.

tetapi ada lelaki gila diluar sana mungkin dah gila,
sebab tertentu, mungkin tertekan kerana ditinggalkan awek,
mungkin tertekan kerana awek yang menipu,
dan banyak lah alasan yang lelaki suka bagi menuduh kaum hawa.
dan lelaki gila ni, sesuka hati makbapaktiri dia nak menyimbah asid kemuka kaum hawa
sebab nak balas dendam, atau mungkin sebab awek dia cantik sangat dan tinggalkan dia, so dia nak hodohkan sebeberapa ramai awek yang mungkin.

kalau SAYA, AKU, KAU, dan KAMU awek yang seterusnya, slia ambil langkah ini:

1. once kalau dah kena simbah asid, kau tolong la, TOLONG LA, jangan nak cari air paip nak basuh muka tu, sapai tahun depan la kau tak jumpa, sampai mata kau dah buta, asid dah masuk dalam hidung dan paru-paru, dah tak guna pon kalo jumpa paip air.

2. masa aku belajar dulu, doktor pesan, kalau muka kena simbah asid, kalu jumpa longkak busukk yang penuh dengan cacing dan lipas sekali pon, kau basuh muka kau yang cantik tu dengan air longkang tuh! kalau air longkang tu lah yang paling terdekat dengan kau. 

3. kalau time tu ko tengah pengang airsirap bandung ke, teh o ais limau ke, ko bilas muka yang kena asid tu dengan air tu, tolong la jangan buang masa cari paip air. menurut dalam cerita wanita kat bawah ni, dia cari paip air, memang 'pandai'.. tak pasal2 buta dah..

3. then, JANGAN gosok dengan kain ke, rubbing, tenyeh sebab ko lagi macam paksa asid tu masuk ke dalam sel-sel tissue kulit muka.. memang bertambah jahanam la muka hang tuh.

4. tundukkan muka, sebab kalau ko dongakkan muka, asid yang mungkin dah masuk hidung tu boleh masuk paru-paru, bernafas ikut mulut, jangan bernafas ikut hidung, kalau termasuk mulut, ludah sebanyak mungkin. 

5. basuh, bilas dengan APA2 air yang ada berdekatan samdan cepat-cepat pergi ke emergency department (A&E) untuk dapatkan rawatan lanjut. 

6. oh ya, aku terlupa nak cakap, tak kisah la air longkang tu kotor penuh bakteria, sebab hospital ada ANTIBIOTIK yang boleh treat kalau air tu kotor sekali pon.
tapi once kulit dah kena asid, dan asid tu akan penetrate masuk dalam tissue kulit, absorb dalam kulit sangat cepat. itu sangat menjahanamkan kulit anda SELAMANYA. kalau kene simbah alkali, lagi TERUK! ALKALI lagi KUAT dari ASID. lagi dahsyat effect dia... dan kalau kena mata pon, bilas air longkang tu masuk dalam mata pon takpa, jangan masa cuci dengan air tu pegi tutup mata pulak, takpa, air longkang pon, nanti boleh correct balik dengan antibiotik.. 

ok! itu je dari saya untuk tips skin care hari ini!!!! 
selamat mencuba! 
hahaha.
esok nak exam gerantology! aku kena study!!! dada!!! 
muahxx. 
<3
 



No comments: