Sunday, December 11, 2011

rimmel eye liner, mascara, foundation review

semenjak kerja, aku dah takda mood nak tulis blog, esp pasal nursing profession. so, this time, nak bertukar arah plak, nak tulis pasal produck review. Produck ok. bukan product. sengaja tersalah type dan malas nak betulkan. =')

owgodd gedikknya nak tulis benda2 pompuan camni, tapi dah aku memang pompuan kan, nak buat camna, pompuan mmg suka sgt beauty produck, benda comel dan meluahkan perassan di blog2 dan youtube dan muka buku. tapi aku lagi menggemari berperasan di blog sendiri sebab aku taw, at the end aku je yang baca blog ni, rasa sedikit 'secure' dan jugak privacy... kang kalau berperasan di muka buku dan youtube kan, dapat "LIKE" banyak. pastu terpampang kat home wall, tak ke malu aku nanti! mcm ni "awwww malunye!"

ok. ok. berbalik kepada topik. this month, aku tak tahu lah, kalau bulan ni la diantara bulan yang paling banyak aku shopping spending money. actually kalau nak compare, masa kat london tu la yang paling dahsyat aku shopping sampai habis jugak la rm3-4k (duit sendiri, bukan duit mak bapak, or bukan duit UKM sponsor tu - fact#1)

this month, aku dapat annual leave 4 hari tambah dgn day off, night off, so total cuti 8 hari. kau gila kalau aku duk melangok je kat umah, so aktiviti masa lapang aku, gi jalan shopping kat KLCC SORANG-SORANG. 

oh ya, aku pernah mention, aku SUKA shopping sorang2 berbanding dgn kawan or boyfriend. -fact#2. 
sebab kalau dgn kawan, nanti nak rush, aku tak suka org nak cepat2, aku kalau pilih barang memang lama, try baju memang berjam, so aku prefer sorang2. kalau boyfriend, lagi la dia akan bosan tunggu aku nanti. so baik aku shopping sorang2, memang best gila. tapi kadang2 rasa tak best jugak sebab tak boleh tnya pendapat.. pastu aku pon gi beli dua2 sebab tak tahu nak pilih mana satu.. ='(

fact #3- aku takda boyfriend. lega. =')

berbalik pada topik (dari tak berbalik, tapi tak jugak balik2)  . kat KLCC, aku beli make up stuffs kat watson. aku suka shopping make up kat watson sebab barang2 make up sana lebih affordable.  aku pernah gak bli eye shadow clinique, primer sheseido, maskara ,all those expensiveness branded products, tapi kualiti dia sama je dgn product murah kat watson -fact#3. so, takpayah la nak membazir sgt bli branded product kalau hasilnya sama je.   



 Rimmel London Lip Liner (#005)
RM14.31
:)  - soft, long lasting   
:(  - mudah patah (so jgn la roll out panjang2 kalau taknak patah)

 Rimmel London Waterproof Eye Definer (#261)
RM14.31
:) - soft, ada sharperner kecil kat penutup belakang, ada sponge kecil untuk blend kat hujung pencil, memang best gila sebab sponge tu boleh bagi eye liner tu mcm smudge so boleh la buat mata ala-ala penelope cruz :'p
:( - mudah patah (kalau roll out panjang2, so jaga la elok2)

 Rimmel London Magnifeyes Waterproof Eye Mascara 
RM 0 (free)
:) - free
:( brush dia mcm tak best. biasa lah dah nama pon free. haha. 

 Rimmel London Stay Matte Foundation (#200, soft beige)
RM32.31
:) - for oily face, match dgn color kulit orang asia
:( - bila kulit aku kering, nampak bertambah kering plak pakai foundation ni.. so kne pakai moisturizer before foundation.

Rimmel London Match Perfection Compact Powder
RM40.41
:) - sesuai dgn kulit org Asia, bila pakai tak nampak mcm pakai make up tebal
:( - aku tak suka cermin dia kat bawah, agak leceh bila nak bukak dua kali utk tgk cermin dia..

Total RM101.34
 Chameleon Accessories Store
aku tak suka pakai accessories sgt, tapi bila kat Chameleon, aku mesti nak beli. 

Chain Necklace (blue turquoise) 
RM19.80

Fish Bracelet  
RM8.90

Eye lash Curler 
RM5.90

brush Comb
RM4.90

Total RM57.30

 LOvely Lace Shop. Saja nak beli pewangi kereta. :")

Teddy's Dream 15ml Fragrance oil
RM18.00

Heart Crystal Lace 
RM15.90

Total RM30.51


Up Town Danau Kota 
Shawl
Rm10 each 

Total RM36 (after discount)

Well actually ada banyk lagi, aku beli jeans dgn trouser kat Giordano  dalam RM150, dress kat SEED dlm RM75, jgn ckp kat melaka, ada gak shopping, aish. seriously i need to slow down, nak simpan duit, bak kata mak aku, baik aku simpan duit dari skng untuk kawen nanti.. =(
mungkin lambat lagi kot.. belum sampai jodoh lagi. nak enjoy dulu.


OK! thats all! nak cam-whore!
haha.
(tetibe jadi hyperactive)