Monday, September 10, 2012

Al Fatihah buat arwah atuk Che Om

I only have one grandpa. and we call him 'Atuk'. 


Atuk. terima kasih.

kerana telah menjaga, membesarkan dan menyayangi ayah.
terima kasih kerana pernah menjaga wani dan menyayangi wani dan cucu2 yang lain.

semoga Atuk tenang disana.
 semoga atuk ditempatkan dengan orang2 yang beriman disana.

wani minta maaf..
wani rasa wani belum dapat membalas jasa atuk sepenuhnya..
wani belum berbakti sepenuhnya pada atuk..

ayah. kuatkan semangat ayah ya.
ayah anak yang sulung. dan wani adalah cucu perempuan yang sulung..
so, wani pun sangat sayang atuk. dan wani tahu ayah pun sangat sayang atuk..

ayah kuat. sebab ayah seorang tentera. atuk dulu pun askar melayu.
ayah mesti kuat. atuk pun sentiasa kuat. dan wani pun akan terus kuat.



Al Fatihah buat arwah atuk Che Om yang telah kembali ke rahmatullah pada 10.09.2012 jam 08.30pm di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang. 

I'm going back KL today until sunday.
I just really want to be by my family side now.. 
the most thing I'm afraid of while I'm abroad, is the people I love have to go..  
and its happening. 
and I know Allah know best. 


Sunday, September 9, 2012

Sunday Weekend In-Out Lists

In:


  • Hiking 9 hills of Bukit Shahbandar 
  • Katy Perry 
  • cleaning room & laundry 
  • customizing my blog
  • The Face Shop Skin Toner & Skin Food Black Sugar Mask 


Out:


  • 2nd day menstrual cramping
  • body aching after hiking
  • instant noodles
  • awful spaghetti sauce
  • watching gay movie 


Saturday, September 8, 2012

3 things i love about these 3 God's amazing living creature




3 things I love about these 3 girls


  • they'all are mentally crazy 
  • laugh out loud
  • love food
  • good listener
  • love talking


okay that's more than 3. they are my special friends. I am not good at making friends but once i found a person who fits me, i will like them everyday.



I just LOVE them. lets meet again on October.

a wish of Raya




especially
to:

  • mama & ayah
  • azmi & azam
  • auntie & uncle of momside &dadside, 
  • uwan atuk dan opah
  • cousins

friends & teachers of
  • Sekolah Kebangsaan Danau Kota
  • Titiwangsa Girls School
  • Matrikulasi Pulau Pinang
  • Universiti kebangsaan Malaysia

not forgotten

  • my crush 

:p

Friday, May 11, 2012

not meant to be together


I wont get hurt no more,
 I choose to keep myself silence 
watching from far,

 so much pain,
But times will go fast,
Someday I will recover
 don’t know how long it takes,
 to forget,
how deep the pain would be
to forget,

in my life,
never liking someone so much.
when I think of the past,
I wish I could go back
 those times
so much opportunities
to tell 
how much I like you.

each day.
I regret.
letting time goes by,
but I will never ever regret
of knowing you.

Well.
I already let go
This piece of feelings.

I wanna forget.
but how, why and when did it start?
to start to like you?
why should a person have a reason to like someone,
do I need reasons?
and if you ask,
I don’t know.
  
Ok.
STOP.
I should believe,
there will be.
a person.
who deserve me better.
I should believe too,
your heart meant for someone else
better than me too.

so Bye.

Sunday, April 22, 2012

24 years old














 Thanks to Mama, Ayah, Azmi and Azam. you guys are truly loved. :) 

Monday, February 20, 2012

4 Days Left Final Preparation

Jumaat yg lepas,
aku dapat email dr brunei mengatakan visa aku dah settle. mereka nak kami start as soonest as 25 Feb ni. mereka bagi alaun bag lagi, 300 Bnd. banyak kot. dlm RM720. 

Hari ini, 
baru je medical check up aku settle. Hari rabu siap. oh ya, timbang berat di Klinik, 40kg. Dr bising dan membebel mcm biasa. slalu sgt dapat satu dose pasal underweight. Medical Check up cost RM220, tapi cuma amik X-ray, check BP, Amik darah, check berat, tinggi dan ujian mata.  physical examination : zero. takda. hehe. takpe, dr tu ticky ticky je apa yg patut. aku pon nak cepat kot, malas nak lama2, janji proceed and settled. 

Esok (Selasa),
aku plan nak call HP Glen, nak tanya pasal surat conformation of working experience, penting ni weh, aku nak upgrade resume kena ada bukti, nanti senang nak apply kerja lain, or sambung study, kot la aku nak sambung Peadiatric.  pastun nak gi hantar uniform Glen, then nak gi KL Central nak book tiket flight dan tukar duit brunei. 

Lusa (Rabu),
aku kena amik medical check up report kat Klinik, then hantar ke Brunei Embassy kat Ampang, then actly aku plan, and gi Jungle tracking kat FRIM, dengan adik aku and Tipah. dan jugak beberapa kawan lain, tp tgk la cmne, sebab skng ni masa mcm suntuk je utk aku beriadah2 ni. huhu

Khamis,
siang aku takda plan, tapi malam, oww yeah.. Im going to the Evanescence concert. huhu. sorry k for being rockers..but please ni last aku nak enjoy pasnih nak fokus kat kerja. :p lagipun dah 10 tahun aku tunggu Evanescence. finally they are coming, and I am definitely going ok.. :) dah beli tiket pon, so nak gi awal nak cop tempat. aku pgi dgn lg 3 org member bdak skola aku, ok, aku cuma nak tgk je concert tu, aku takda la fanatik sgt, tapi sebab dah mse zaman skola dulu fanatik gila, so ni nak lepaskan rindu aku kat zaman skola aku dulu. :p (aku bukan la fanatik sgt smpi mengagung2kan dia ok, cuma suka lagu2 dia, lyric, dan personality amy lee. dia tak mcm artis lain, dia ada attitude sendiri. :) so yeah, im going to the concert, ok. :))

Jumaat, 
takda apa plan lagi ni.. taktaw nak buat apa.. kalau takda apa2 plan, mungkin duduk rumah je la sambil mengenangkan kenangan lama2.. :)

Sabtu,
Flying off to Brunei. flight dalam 1.40pm camtu.. 

ok. will update more, later.

p/s: I miss my friends and family.. to all my friends, i am sorry for being jerk to all of you.. i am so sorry truly I am.. i wish to meet each of you again before I'm leaving.. ='(

oh ya! Arsenal Sweater just arrived from Emirates, ada bau England! Tq Tipah! hehe. harga dia 55pound. darab la dgn rm5 kalo nak taw harga dia. :p tak dpt pegi england, dapat sweater pon jadi laa. ;)



Thursday, January 26, 2012

skin food review ; body face scrub

yes..yes.. i know.. yesterday i said im no longer writing blog. but now here i am again uploading pictures and writing. ok. ok. lepas ni dah akan berkurangan sikit my entry sebab busy. ok. 

just wanna share,

I LOVEEE SKIN CARE SOOOO MUCH!!
any product which related to skin care, like lotion, bath gel, shampoo, scrub, lotion again, mask, facial wash, facial scrub, ANYTHING that related to skin care, aku akan menjadi gila untuk beli, untuk memiliki setiap satunya. kalau baju ke, branded product, perfume, sorry, aku tak layan sgt. hehe.

ok. berhenti membebel disini. 
=)

1. skinfood masks


disebabkan aku ni susah nak jaga muka, dengan kerja shift malam lagi, eye bag dah mcm panda laut china selatan, so aku dengan merasa tidak rugi untuk beli masks. as usual, kalau beli kat skinfood, mesti akan dapat free samples.. I LOVE freebies!!! <3



1. Kiwi Yogurt Mask Wash Off 
sorry tak ingat harga sebab dah buang resit, this mask specifically for brightening your skin. 



2. Black Sugar Mask Wash Off
specifically remove black/white heads, aku suka gila mask ni sebab bila pakai je, rasa nak makan, sebab rasa gula. hehe. nyum nyum~ ;p



 3. Papaya Yogurt Mask Wash Off
untuk sensitive skin, yg ada breakouts, papaya yogurt ni ada healing ingredients. 




 4. Rose Essence Lip Balm.
bila pakai lip balm ni, aku asik nak jilat bibir sebab sedap. so no point dowh pakai lip balm.  bahahahaha. xD





4. dapat free samples dan free gift
- note pad
- Salmon Brightening Eye Cream
- Gold Kiwi Sun Cleanser
- Red bean BB Cream




hehe. saja nak buat iklan Sushi King. aku suka makan sushi. :)




6. Hello Kitty Shower Ger
RM29.90

7. Hello Kitty Hand and Body Lotion
RM26.90

beli kat Retail Pharmacy Gleneagles. serius cute gila.aku beli sebab cute je semata. tapi bau shower gel dgn lotion dia not bad wangi, bau ala2 strawberry gitu. :p




 8. Martha Tilaar Dewi Sri Spa Body Wash
RM32.00

9. Martha Tilaar Dewai Sri Spa Body Scrub

beli kat KL Festival City. product Martha Tilaar ni asalnya dari Indonesia. susah nak jumpa product ni, sebab slalunya dijual pada tempat2 spa. kalau nak pergi body and facial spa, product ni mesti ada. disebabkan aku takda masa la sangat nak pegi spa spa la bagai, so buat spa sendiri kat rumah. hehe. actly masa beli ni, aku teman kawan aku beli barang hantaran.. dia pon tak lama lagi nak kawen, consultant tu memang syor kat dia untuk pakai product ni sementara nak tunggu hari perkahwinan.. :p so kami berdua pon beli la jugak.. :p





Thank You for reading
http://instagram.com/shazwaninasa