Monday, February 20, 2012

4 Days Left Final Preparation

Jumaat yg lepas,
aku dapat email dr brunei mengatakan visa aku dah settle. mereka nak kami start as soonest as 25 Feb ni. mereka bagi alaun bag lagi, 300 Bnd. banyak kot. dlm RM720. 

Hari ini, 
baru je medical check up aku settle. Hari rabu siap. oh ya, timbang berat di Klinik, 40kg. Dr bising dan membebel mcm biasa. slalu sgt dapat satu dose pasal underweight. Medical Check up cost RM220, tapi cuma amik X-ray, check BP, Amik darah, check berat, tinggi dan ujian mata.  physical examination : zero. takda. hehe. takpe, dr tu ticky ticky je apa yg patut. aku pon nak cepat kot, malas nak lama2, janji proceed and settled. 

Esok (Selasa),
aku plan nak call HP Glen, nak tanya pasal surat conformation of working experience, penting ni weh, aku nak upgrade resume kena ada bukti, nanti senang nak apply kerja lain, or sambung study, kot la aku nak sambung Peadiatric.  pastun nak gi hantar uniform Glen, then nak gi KL Central nak book tiket flight dan tukar duit brunei. 

Lusa (Rabu),
aku kena amik medical check up report kat Klinik, then hantar ke Brunei Embassy kat Ampang, then actly aku plan, and gi Jungle tracking kat FRIM, dengan adik aku and Tipah. dan jugak beberapa kawan lain, tp tgk la cmne, sebab skng ni masa mcm suntuk je utk aku beriadah2 ni. huhu

Khamis,
siang aku takda plan, tapi malam, oww yeah.. Im going to the Evanescence concert. huhu. sorry k for being rockers..but please ni last aku nak enjoy pasnih nak fokus kat kerja. :p lagipun dah 10 tahun aku tunggu Evanescence. finally they are coming, and I am definitely going ok.. :) dah beli tiket pon, so nak gi awal nak cop tempat. aku pgi dgn lg 3 org member bdak skola aku, ok, aku cuma nak tgk je concert tu, aku takda la fanatik sgt, tapi sebab dah mse zaman skola dulu fanatik gila, so ni nak lepaskan rindu aku kat zaman skola aku dulu. :p (aku bukan la fanatik sgt smpi mengagung2kan dia ok, cuma suka lagu2 dia, lyric, dan personality amy lee. dia tak mcm artis lain, dia ada attitude sendiri. :) so yeah, im going to the concert, ok. :))

Jumaat, 
takda apa plan lagi ni.. taktaw nak buat apa.. kalau takda apa2 plan, mungkin duduk rumah je la sambil mengenangkan kenangan lama2.. :)

Sabtu,
Flying off to Brunei. flight dalam 1.40pm camtu.. 

ok. will update more, later.

p/s: I miss my friends and family.. to all my friends, i am sorry for being jerk to all of you.. i am so sorry truly I am.. i wish to meet each of you again before I'm leaving.. ='(

oh ya! Arsenal Sweater just arrived from Emirates, ada bau England! Tq Tipah! hehe. harga dia 55pound. darab la dgn rm5 kalo nak taw harga dia. :p tak dpt pegi england, dapat sweater pon jadi laa. ;)