Friday, November 29, 2013

Urban Decay Naked 1 Original Eyeshadow : Product Details, Price, Swatches

Assalamualaikum.
Hye.

belum terlambat kalau aku buat product review Urban Decay Naked Original Eyeshadow. haha. rasanya aku beli eyeshadow ni dah hampir berbulan-bulan lepas. tapi since aku dah lama tak berblog so kali ni aku nak tulis review Urban Decay Eyeshadow yang menjadi kegilaan ramai make up geek sekarang ni.

PRODUCT DETAILS :

Product: Eyeshadow
Brand: Urban Decay Naked Palette Original (1st Version)
Price: RM179 (bought at Sephora Bukit Bintang)
Total eyeshadow: 12 colours ( Virgin, Sin, Naked, Sidecar, Buck, Half Baked, Smog, Darkhorse, Toasted, Hustle, Creep, Gunmetal)


Masa aku beli eyeshaow ni, ada 2 palate masa tu, Naked 1 dan Naked 2. Aku pilih Naked 1 sebab kalernya lebih sesuai untuk kulit orang Melayu yg kuning coklat sikit macam aku. sekarang ni Urban Decay dah keluarkan Naked 3 which is wayyy more sesuai utk kulit orang Asia. nak tahu kenapa? kerana kaler eyeshadow Naked 3 lebih pink dan cerah.

Aku tak tahu la orang lain, tapi aku tahu jenis tone kulit aku. dan mata aku jenis deep eye set which is tak berapa sesuai untuk kaler tone eyeshadow yang gelap.. kalau aku pakai eyeshadow yang tone kaler gelap mat aaku dah macam panda pakai eyeshadow. haha. so aku suka kalau eyeshadow yang kaler cerah pinkish. mungkin sebenarnya aku boleh pakai tone kaler gelap, tapi mungkin aku tak cukup berani lagi.. haha

From left to right : Toasted, Hustle, Creep, Gunmetal

From left to right : Buck, Half Baked, Smog, Darkhorse

From left to right : Virgin, Sin, Naked, Sidecar

My Favorite Color :
1. Toasted
2. Hustle
3. Sidecar 
4. Half Baked
5. Smog

Semua colour memang sangat cantik. tapi Top 5 yang ni yang aku selalu pakai. yang lain jarang aku pakai. kalau attend function then baru aku pakai. mungkin sebab aku nak cepat kalau pergi kerja selalunya aku pakai eyeshadow Toasted. kalernya natural, sesuai untuk aku ke tempat kerja. pada mereka yang tak tahu, i am a nurse, so I dont really wearing make up to go to work except foundation, eyeshadow, blusher, lip butter. thats all. simple. ( not really wearing make up la sangat ? *berdusta* )

  
Colour For Hightlight : sesuai untuk highlight bawah kening,lower eyelid, atas cheekbone
1. Virgin 
2. Sin
Colour for Contouring :sesuai untuk shading sisi hidung
1. Naked
2. Buck
Colour for Eyebrow : sesuai untuk defining eyebrow 
1. Darkhorse


weee....santik tak mata ku. with Urban Decay Naked Eyeshow Palatte mataku bertambah-tambah santikk !! haha


Original picture : not edited
Edited with Instagram. color lebih POP ! :p

Ok. Thats all for today review. kalau aku rajin aku akan buat tutorial gunakan eyeshadow ni. huhu.
thank you for reading.
Bye2

Assalamualaikum.

2 comments:

Wiida Ribbon said...

Hi! Naked palette on November Rm 179? Wah! sekarang dah naik Rm 188! Anywya I just found your blog, cantik sangat!

wanie lee said...

yeke.. naik harga ye. patutnya makin berkurang. thinking of buying naked 3 tp sure lagi mahal :'((((