Monday, February 17, 2014

“SEGALANYA MUNGKIN BLOG CONTEST”- (Semuanya disini!!!)

Assalamualaikum.

Alhamdulillah setelah aku selesai tulis Tugasan 1 dan Tugasan 2, akhirnya aku berjaya mencari ruang dan masa aku untuk menulis entry Tugasan ke-3 ini walaupun aku teramat-amat la busy menguruskan penghabisan kontrak aku bekerja di Brunei, urusan dengan excess bagage aku, cancellation employment pass, urusan kerja sebelum aku berhenti, menguruskan rumah sebelum pindah barang ke Malaysia, urusan gaji, last payment, unclaimed AL, benefits, gratuity, bla2 and the list goes on. Dan paling amat penting uruskan hal kawen lagi yg mana tak settle lagi, aduhai. pening.

Btw, harini aku masih di sini, Negara Brunei Darussalam, 2 March, adalah hari yang aku nanti-nantikan untuk aku balik ke Malaysia. PERMANENTLY. Alhamdulillah..

Dear Pameran Pengantin Malaysia..
I am truly sorry for not being there and how much i wish i can attend to that amazing exhibition. However, I am truly blessed because I have my fiance, my mom, my brother and his girlfriend, my aunts and my cousins they all went there happily without me... haha. ='(

  My bakal adik ipar, Tipah. 
 My brother Azmi and Tipah, their wedding will be next year after me. 
 Tipah and my mom. 

I have 3 months more to go before my big event (insha Allah 7 June 2014)  although i have booked some of the vendors for my wedding, still, i need to look for more. Like, doorgift, professional make up artist untuk ketiga-tiga majlis pon takda lagi, pelamin nikah pon takda lagi, decoration meja makan pengantin untuk majlis sanding dengan tandang lagi, baju bertandang pon tak decide lagi,  hantaran tak cari lagi, ya Allah, permudahkanlah urusan ku. nebes kemain bila fikir banyak yang tak prepare lagi since aku kat Brunei dan tak dapat nak buat apa sangat.. :'/

 Mama, Tipah dan aunty aku bertanya mengenai pakej perkahwinan. 


 Booth De'Iffa Bridal. Aku mungkin nak booking make up untuk majlis nikah aku dari vendor ni. Insha Allah, bulan depan. Belum sempat jumpa untuk booking lagi. 


According to my family and my fiance, banyak info yang mereka dapat pada majlis tersebut. Yang bestnya harga pakej yang ditawarkan sangat berbaloi. Sepupu aku yang nak kawen tahun depan pon dapat booking pakej photography. Tunang aku plak suka dia dapat test food, sedap2 katanya. dia cakap rugi aku tak pegi. haha. Btw, takde plak gambar tunang aku dalam ni sebab dia pergi hari Sabtu, mama azmi tipah dgn aunty and cousin aku pergi hari Ahad. Encik Tunang plak malu nak bergambar. Mama plak dah dapat cari catering. since catering utk kawen aku tak booking lagi, so dia dah compare2 yang mana sedap dan pakej mana yang berbaloi. Azmi dengan Tipah pon dapat survey2 pakej perkahwinan since next year plak giliran dia kawen. Mama cakap ada event pertandingan Ukir Inai, Ish2. kalau lah aku dapat join sure aku menang sebab aku memang kreatif bab-bab melukis nih. (hua3..xD terlebih angkat bakul)

Keseluruhannya, mereka cakap syiok la. Mama pon 1st time pegi wedding exhibition, dia cakap rugi aku dah booking certain pakej sebab dia jumpa banyak lagi pakej yang lebih berbaloi.. sabar je la kan. buat aku rasa bersalah. huhu.

Gambar sekitar pameran Pegantin Malaysia 2014 yang sedang dijalankan di Wangsa Walk Mall.


 

 Cantik kan!!! Ni hasil kerja Ari Wedding Couture Okey! Tahu sangat dah!! :p



Anyway, Thank you to Azmi adik aku yang telah tolong ambilkan gambar2 sekitar Pameran Pengantin Malaysia selepas disuruh olehku "Mie, kau tolong amik gambar bebanyak2. Aku join blog contest nih." Thank you for your cooperation. :p

Pameran Pengantin Malaysia yang dianjurkan oleh Urban Vibe Event telah dijalankan selama 3 hari berturut-turut iaitu 14 Feb 2014 Jumaat bermula jam 10pagi hingga 10 malam. Selain dari exhibition, Pameran Pengantin Malysia turut menganjurkan aktitivi seperti Permainan Tradisional Congkak, Let's Purchase and Win, Kuiz di Fanpage, Demo Sampin, Pertandingan Gubahan Bunga Tangan, Pertandingan Booth Terhebat, Persembahan Kompang, Demo DIY Bunga Tangan, Demo Ukiran Inai, Pertandingan Ukiran Inai, dan banyak lagi. 

*Picture credited to Facebook of Pameran Pengantin Malaysia by Urban Vibe Event.

Antara penaja-penaja yang terlibat dalam menjayakan Pameran pengantin malaysia 2014 adalah seperti Ari wedding Couture, The Fotokraft, Allya Mysara, Shadila Izani, Lensagrafix dan Henna Dayu Design.

 *Picture credited to Facebook of Pameran Pengantin Malaysia by Urban Vibe Event.

Aturaca Majlis Pameran Pengantin Malaysia 2014 

Manakala vendors yang turut serta dalam Pameran Pengantin Malaysia bagi mempromosikan pakej-pakej yang mereka sediakan adalah seperti MyCutemoment, Anak Wayang, Nasi Beriyani Gam Kampung Baru, Butik Adam & Hawa, Felda D'saji, De Rias Bridal House, Zarith Events & Catering, KrulMATRIC Photography & Videography, Pakej Kad Kahwin Seri Sireh Avenue, Nurul Izzah Catering, Mahligai Impian Catering dan banyak lagi.

Untuk melihat Youtube Pameran Pengantin Malaysia, sila klik di sini:
http://www.youtube.com/watch?v=AqQxNHqJIdk

 Mama dan tipah yang bertanya mengenai pakej videography. time ni mama call aku di Brunei tanya if aku nak amik pakej videography. Aku nak. tapi takut tak cukup budget. tengok lah nanti mcm mana. Insha Allah kalau ada rezeki lebih aku akan ambil pakej videography. Doakan rezeki aku murah. Amin..


 My Cute Moment booth
KrulMATRIC Photography & Videography booth.
 Mesra Kad Kahwin booth. Alhamdulillah. aku telah pun booking kad kahwin aku dengan Mesra Kad Kahwin pakej RM890. Boleh lihat draft kad kahwin aku yang telah pun siap di sini:

 Beriyani Gam Kampung Baru booth. 
De'Gemilang Catering booth.

Itu saja entry yang aku sempat tulis untuk Tugasan ke-3 ini. Mungkin komen dan pendapat aku tidak cukup since aku tidak berada di sana, banyak yang aku kena study dan explore lagi, tapi aku yakin event Pameran Pengantin Malaysia 2014 yg dijalankan di Wangsa Walk Mall telah berjalan dengan lancar dan jayanya. Semestinya event seperti ini terus diadakan pada masa-masa akan datang kerana ia banyak membantu pada bakal-bakal pengantin untuk membuat persiapan dan turut membuka pintu-pintu rezeki bagi vendors perkahwinan dalam dunia perniagaan. Alhamdulillah dan tahniah pada semua yang terlibat.

Insha Allah di masa akan datang jika umur masih panjang jika ada rezeki dan peluang saya pasti dapat pergi ke event yang dianjurkan oleh Urban Vibe Event - Pameran Pengantin Malaysia.


Untuk membaca entry aku mengenai penganjur Pameran Pengantin Malaysia 2014, Urban Vibe Event sila ke entry Tugasan 1:
http://wanieamylee.blogspot.com/2014/01/segalanya-mungkin-blog-contest-urban.html

Untuk membaca entry aku mengenai penaja utama Pameran Pengantin Malaysia, Ari Wedding Couture, sila ke entry Tugasan 2:
http://wanieamylee.blogspot.com/2014/02/segalanya-mungkin-blog-contest-ari.html

Terima kasih kerana sudi membaca. Thank YOU! :)

                                   http://instagram.com/shazwaninasa

Sunday, February 16, 2014

Retail Therapy: My Fabulous Red Metallic Studded Spikes Pazzion Shoe Review

Assalamualaikum.

Hello everyone! I am finally purchased my favorite shoe, PAZZION. !! Yippe. I'm so happy! I know I have 2 weeks more before I packed my stuff and going back to Malaysia, I know i should limit my stuff cuz afraid my luggage exceed but hell what, I dont care! Because Pazzion is not available in Malaysia and i need a retail therapy for myself after worked so hard for 2 years in Brunei so YES i just bought myself a pair of shoe, Brunei Dollar 79.90 whist around RM 205. Yep. so expensive. so what. my money. my hard work. a treat to myself. :)




 Pazzion only available in Gadong, The Mall, in Brunei, and I know if I dont buy this goods i will regret. I know my trip to Singapore will be in this march, but i cant wait when i see them. I'm afraid they out of stock in Singapore (which is impossible since Singapore is where they made from). 




At the shop i was quite dilemma to choose between two, the red one and the gold. I know I need pairs of shoe for my Solemnization and Reception events, I dont want to use ones provided by the vendor, I hate it, its too high for me. Somehow I need one for my casual use as well. So, i dont know, at the end I bough the red one which I know I will use it for  normal day. Maybe, during my Singapore trip, i will buy another pair of shoe for my wedding. 



Whatever it is, I am so happy i bought this shoe! Its so pretty and gorgeous. The color is so pop. I like the design which the heel is embellished with dazzling diamonds and metallic spikes. its so rock. They had in black color too but i love this red. It's so elegant and sexy and glamorous!  

Thank You For Reading Everyone!


Monday, February 10, 2014

Bride To Be: My Wedding Invitation Card by Mesra Kad Kahwin

Assalamualaikum.

Hello everyone. Just to update my bride to be preparation, Alhamdulillah, the draft for my wedding invitation card has been done by Mesra Kad Kahwin, now they are going to proceed with the printing. I know it seems to early for the wedding invitation card to be made, its 4 months to go but since everything has been decided, the date, the venue, so why not settle it now especially the printing because the most difficult one will be distributing the cards especially those who long distance family and relatives, we need to go balik kampung at kedah, Perak and even negeri Sembilan to distribute the cards. 

My wedding invitation card design: *design by Mesra Kad Kahwin.



The package they offer:


Here is the package that we took.
Rm890
1000pcs kad kahwin
1000pcs kotak telur   exchange with 400pcs kotak boesar for goodie box
50 pcs hard cover
2 pcs bunting
2 pcs couple t-shirts   exchange with 2 pcs bunting
1000 pcs envelope bercetak
1 guest book   exchange with 1 canvas
1 canvas

More info about Mesra Kad Kahwin 
Lot 1-03, Wangsa Walk Mall,Wangsa Maju
016-668 1812

Thank You For Reading!

Wednesday, February 5, 2014

“SEGALANYA MUNGKIN BLOG CONTEST” - (Ari Wedding Couture, You’re My Wedding Inspiration!!)

Assalamualaikum.

Entry kali ni adalah review vendor perkahwinan Ari Wedding Couture.  Ari Wedding Couture merupakan vendor perkahwinan yang menyediakan servis perancang perkahwinan, pakej pelamin dan dekorasi, sewaan busana pengantin, professional make-up artist, dandanan, serta dekorasi hantaran.
*All pictures are credited to Ari Wedding Couture 

Ari Wedding Couture pernah menjadi wedding planner bagi majlis perkahwinan selebriti2 Malaysia, seperti Farah AF, Eira Syazira, Khairul Fahmi pemain bola sepak Negara, dan ramai lagi.




Kebelakangan ini aku memang pon tengah mencari2 pakej perkahwinan dan aku survey banyak vendor perkahwinan dan salah satu diantaranya yang aku jumpa adalah Ari Wedding Couture. Ari Wedding Couture mempunyai konsep tersendiri yang unik, glamour, lain dari yang lain. Pada pendapat aku melalui apa yang aku perhati, konsep yang digunakan oleh Ari Wedding Couture adalah seperti Glitter, Exclusive and Glamour, Modern, Elegant, Unik, lighting dan glasses yang digunakan turut menyerlahkan lagi keunikan dekorasi pelamin dan hantaran.

Aku sangat tertarik dengan pelamin-pelamin yang dihasilkan oleh Ari Wedding Couture, sangat cantik dan menyerlah. Konsep yang dihasilkan lain dari yang lain dari kebanyakkan wedding planner yang aku survey. Ari Wedding Couture mempunyai identiti dan 'signature' tersendiri.







Busana persandingan yang dihasilkan oleh Ari Wedding Couture turut memikat hati. Tema warna busana persandingan aku nanti adalah biru turqoise atau baby blue, dan bila aku tengok busana2 Ari Wedding Couture, sangatt la memikat hati.. Sangat cantik, glamour, exclusive dan sangat menawan.. :)







Selain pelamin yang indah serta busana yang menawan, Ari Wedding Couture juga menyediakan perkhidmatan gubahan hantaran. Hantaran yang digubah sangat unik, seiring dengan konsep pelamin, gubahan hantaran yang dihasilkan sangat glamour dan modern dengan menggunakan glitter, glasses, fresh flower, serta lighting menyerlahkan dekorasi gubahan hantaran.




Ari Wedding Couture juga menyediakan khidmat Professional Makeup Artist. Solekan dan dandanan oleh Ari Wedding Couture sangat elegant, natural, simple but nice, menyerlahkan lagi seri wajah pengantin.




Ari Wedding Couture akan menjadi penaja utama bagi Pameran Pengantin Malaysia 2014 yang dianjurkan Urban Vibe Event pada 14 February 2014 - 16 February 2014 di Wangsa Walk Mall. Masuk adalah percuma. Event akan bermula dari 10 pagi - 10 malam.

Untuk membaca entry pertama saya mengenai Pameran Pengantin malaysia by Urban Vibe Event, anda boleh ke link dibawah:
Segalanya Mungkin Blog Contest 

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Urban Vibe Event dan Pameran Pengantin Malaysia 2014, sila ke laman web official:
Facebook:  Pameran Pengantin malaysia
Blogspot:  Pameran Pengantin Malaysia Blogspot

Pada bakal-bakal pengantin yang masih mencari wedding planner atau survey pakej2 perkahwinan, anda boleh la menghubungi Ari Wedding Couture bagi mendapatkan sebutharga dan maklumat terperinci mengenai pakej yang disediakan.

Ari Wedding Couture:

Alamat:    
No 10-A, First Floor, Jalan Wawasan 2/12, Bandar Baru Ampang, 
68000 Wilayah Persekutuan, Malaysia.
(In front of Spectrum Ampang, Boutique just above Pizza Hut Delivery (First Floor).

Contact No:
03-42877959 (Butik)
017-2230998 (Ari)
0111-4358760 (Diba)   

Operation Hour:
11am- 7pm (only by appointment)

Closed:
Monday and Public Holiday 

Website:
http://ariweddingcouture.blogspot.com/
Facebook:


Thank You For Reading Everyone! 


                                  http://instagram.com/shazwaninasa