Friday, May 23, 2014

Bride To Be : Bunting by Mesra Kad Kahwin, D.I.Y. Bunting with PicMonkey

Assalamualaikum and Hello Everyone!

Harini aku nak share 4 pcs Bunting yg finally dah siap! Btw, aku ada mention sebelum ni, aku menggunakan khidmat Mesra kad Kahwin untuk design kad jemputan kahwin. 
Boleh baca entry dibawah untuk mengetahui tentang package yang aku ambil.


So, Alhamdulillah, bunting aku dah siap. Package yang Mesra kad kahwin offer actually termasuk bunting yang mereka telah design then kita boleh pilih design apa, kalau nak letak gambar pun, kita boleh bagi gambar, tak kisahgambar tunang, gambar pre-wedding ke, or selfie pon boleh je, then diorang akan designkn.. Tapi aku decide untuk design sendiri then mereka just hantar design aku untuk printing terus. 

So, 3 minggu sebelum majlis aku, aku dan khairul ada ambil gambar pre-wedding photo. Korang boleh review entry pre-wedding photo dan package yang Finger Touch Photography offer pada kami.
Selepas seminggu, aku dapat gambar pre-wed through email, then aku design bunting di PicMonkey website. www.picmonkey.com Free editing and designing. Lepas dah design gambar prewed di picmonkey, aku buka photo yang dah edit tu di Microsoft Office Publisher untuk resizing photo ke bunting size.

Original photo taken by Finger Touch Photography, my official photographer: 





Bunting yang dah di edit di picmonkey website dan resize di Microsoft Office Publisher. Untuk size bunting anda boleh gunakan size 24inch x 60inch atau 60.96cm x 152.4cm. Korang boleh open file under 'banners'.


So, ini hasil bunting aku yang telah siap design dan sizing. Aku hantar 4 bunting ini through email pada Mesra kad kahwin dan mereka terus hantar printing. Dalam 2 minggu saja siap.




Dan ini hasilnya, bunting yang telah siap printing. Alhamdulillah. TQ to Mesra kad kahwin, always on time dan so far takda masalah dealing dengan vendor Mesra Kad Kahwin. So, sekarang tinggal 2pcs gambar kanvas untuk aku claim lepas kahwin nanti, sebab nak guna gambar kawen untuk gambar kanvas. 






Okey, that's all from me. Thank You for reading! Follow my Instagram to view more photos update for my wedding preparation! Take care. 


No comments: